2024. augusztus 12., hétfő

Abby Jimenez: Átkozottul szeretlek - ("Ez a könyv év egyik legjobbja. Imádom.")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak, hogy lehetőségem nyílt elolvasom év egyik legjobb könyvét Abby Jimenez: Átkozottul szeretlek. Utoljára Barátnak tartalak sorozatot olvastam az írónőtől. Nagyon megörültem, hogy elolvashatom. Ezúton is köszönöm még egyszer és remélem nem utoljára olvasok tőle.

Abby Jimenez
Átkozottul szeretlek

Tartalom

Justint átok sújtja, és egy Reddit-posztnak köszönhetően már az egész internet tud róla. Minden nő, akivel randizik, azonnal megtalálja élete párját, miután szakítanak egymással. Amikor Emma üzenetet ír neki, hogy vele is ugyanez történik, kitalálnak egy tervet: egymással randiznak egy ideig, aztán szakítanak. Így a kettőjüket sújtó átok semlegesíti egymást, és végül mindketten megtalálják életük szerelmét. Képtelen ötlet… de talán működhet.


A kapcsolat csupán egy könnyű, nyári kalandnak indul. Amikor azonban felbukkan Emma toxikus anyja, Justinnak pedig gyámságot kell vállalnia három fiatalabb testvére fölött, hirtelen sokkal komolyabbra fordul a helyzet, mint amire számítottak. Ráadásul valódi érzéseket kezdenek táplálni egymás iránt.

Vajon a sors ezúttal a tökéletes párt hozta össze?

 

Vélemény
5/5

Pár napja fejeztem be a könyvet, de most tudok írni róla. Ez a történet nagyon nehéz, mint nekem, mint Justinnak és Emmának. Két sebzett lélek, kik egymásra találnak. S vajon elég-e ez nekik? De azt tudom, hogy sokat pityeregtem olvasás közben, könnyeimet nyeltem, ahogy egyre fogytak a betűk. Nem hiába a kedvencem Abby Jimenez. Érzelem egész skáláját képes előhozni az emberből. 

Egyszerre nevettem, bánkódtam, voltam szomorú és mérges. S végén még sírtam is, annyira elérzékenyültem. Ennyi sok mindent hozott ki belőlem ez a könyv.

A téma, amit előhozott, oly ritkán van szó róla, pedig nagyon kellene erről beszélni. Mentális egészségügyi probléma világszerte méreteket öl. Nagyon sajnáltam Emmát, amiken keresztül kellett mennie az életben. 

Viszont Maddy, jaj istenem, hogy mennyire utáltam. Iszonyatosan mérges voltam. Ahogy Emma, én is ilyen vagyok, végletekig bízik a másikban és mindig csak a jót látja. Bár tudja, nem kellene, de mégis. Ez a szeretet, de néha a szeretet sem elég.

Aztán végére kezdtem megérteni a viselkedését, a tetteit és az érzéseit. Így a végére nem volt annyira vészes, Maddy végig tudta mi lesz a vége, sajnos.

Ez a könyv év egyik legjobbja. Imádom. Amikor emailt kaptam, hogy lenne-e kedvem olvasni (természetesen nem ennyiből állt a levél), egyből le is csaptam. Abby Jimenez neve nem volt számomra ismeretlen. Tudtam milyen stílusban ír és miféle könyvet ad ki. Így biztosra vehettem, hogy kedvencem lesz, így is lett. 

Nemcsak romantikát helyezte előtérben, hanem a mentális egészséget is. Olvashatunk,  Justin és Emma lelki vívódásait, az események, ami körülöttük zajlik. Ajánlom azoknak, akik nemcsak vicces, szórakozató könyvet keresnek, hanem elgondolkodtató történetet keresnek, ahol a szereplők is küszködnek.


Álomgyár Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése