2024. július 20., szombat

Amiket el szeretnék olvasni! 2.rész - Könyv Guru Kiadó - (" Igazi kirándulós, nyári olvasmányok.")

De rég hoztam, Amiket el szeretnék olvasni! 2. újabb részt. Hát igen, kicsit le vagyok maradva. Viszont igyekszem sűrűbben hozni.

Most ezúttal Könyv Guru kiadónál szemlézgettem olyan könyvek után, amiket egyszer szeretném elolvasni. Nem is gondoltam volna, hogy egész jó könyveket fogok találni. Zsánertől függetlenül nagyon jók.

Jó olvasást!


Virág Gábor
Bukásra ítélve


Tartalom

Egy iskola. Egy halott tanár. Rengeteg titok.
Milán átlagos középiskolai tanár, akit mindenki szeret: a felesége, a diákjai, a munkatársai. Látszólag semmi oka nincs rá, hogy eldobja magától az életét.
Nem csoda, hogy hirtelen halálhíre egy csapásra felbolygatja a középiskola és a tanári kar mindennapjait. Legfőként Alexét, akiről még csak nem is sejtik, hogy sokkal közelebb állt Milánhoz, mint egyszerű kolléga.
Mivel Alexnek minden oka megvan, hogy féltve óvja a magánéletét, eleinte inkább hallgat a nyugtalanító megérzéseiről. Csakhogy egy félresiklott egyéjszakás kaland váratlanul olyasvalakit sodor az útjába, aki még nála is jobban ismerte Milánt.
Patrik szintén nem hiszi, hogy egyszerű öngyilkosságról lenne szó. Sőt, szerinte a válaszok ott rejtőznek valahol az iskola falai között. Nincs más választása, minthogy Alex segítségét kérje az igazság kiderítésében.
Ám ahhoz, hogy megértsék, milyen események vezettek el idáig, nemcsak Milán múltjában, hanem a saját rejtett félelmeikben is alaposan meg kell mártózniuk. És könnyen lehet, hogy mire megoldják a rejtélyt, ők sem érezhetik magukat biztonságban…
Virág Gábor bemutatkozó regényével egy fordulatos és meghökkentő történeten át kalauzolja el olvasóit a bujkálás és a kettős élet lélektanába. Olykor tabudöntögető módon kutatja a választ napjaink nagy kérdéseire: vajon mi is a boldog, elégedett élet záloga, és hogy milyen akadályokkal kell megküzdenünk ahhoz, hogy önmagunk lehessünk?

Kovács Zoltán
Éjsötét horizont


Tartalom

Egy természeti katasztrófát követően expedíció indul a történtek kivizsgálására, melynek során különös dolgokra derül fény. Hogy kiderítsék, mily erők munkálkodnak a hegyeken túl, a kutatóknak először is szembe kell nézniük azokkal a talányokkal, amelyeknek színtere az évszázados homok által befedett templom, melynek egyetlen lakója egy pap.
A különös történések azonban nem minden esetben azok, aminek látszanak, hiszen múlt és jelen, valóság és fikció határán egyensúlyozva kell ráébredniük, minden, amit megtapasztaltak, egy ördögi történet része, melyben mindenki csak áldozat lehet. A túlélésért áldozatot kell hozniuk és alá kell merülniük a pokol legmélyebb bugyraiba.
„Ahol nem lakik Isten, embernek sincs helye…”

Pap Endre
Verseny a halállal


Tartalom

Artemis Brown világéletében szörnyvadászatból élt. Bajtársával járta az ismert világot a sivatag homokbuckáitól egészen az északi hegyek pereméig, hogy zsíros megbízatások során a legkülönfélébb teremtményeket ejtse el. Az élete azonban fenekestül felfordul, amikor szerelme, Elizabeth a gyógyíthatatlan dögpestissel fertőzve tér haza Északról. Ám Artemis ebbe nem nyugszik bele. Csapatot gyűjt és elindul meglelni az egyetlen ellenszert, amit a világ félezer éve elfeledett.

A kétségbeesett szerelmes és társai öngyilkos küldetésként vágnak neki a világ végéig vezető útnak. Aljas banditákkal, vérmes bestiákkal és belső akadályokkal küzdve futnak versenyt az idővel, miközben a tét egyre nő: végül már nem csupán egyetlen életet, hanem az élők egész közösségét kell megmenteniük.


Brett O'Conor
Az üreg


Tartalom

Senki nem tudta, hogyan keletkezett. Egyszer csak ott volt. Vagy mindig is ott volt? Az egész világ az eseményeket figyeli. Válaszokra vár. De nincsenek válaszok. A döntéshozók óvatosan manőverezve próbálnak magyarázatot találni és adni a történésre, de a közvélemény és a tudóstársadalom egyre hangosabban követeli az eredményeket. Meg kell tudniuk, mi történt a világ egyik legkultikusabb helyén!

A rendkívüli jelenség kivizsgálására életre hívott szakértői csoport hajmeresztő magyarázattal áll elő. De ez nem elég. Bizonyítani kell az elméletüket.

A szkeptikusoknak van igazuk, és az ott tényleg csak egy hatalmas lyuk? Vagy valóban rejt valamit az Üreg? Egy eddig ismeretlen természetfelettit, ami talán fejlettebb, mint az emberiség? Esetleg valami ősit, ami évszázadok óta szunnyad a mélyben és csak a megfelelő pillanatra vár, hogy felfedje magát mindazoknak, akik megfejtik a titkát?


Sadler Lívia
Lány egyedül


Tartalom

Egy újabb unalmas reggel a szerkesztőségben. Aliz nem épp ilyet álmodott magának, de azért olyasfajta izgalmakra sem számított, amilyenek várnak rá.
Amikor a fiatal lány menekülésre kényszerül, nem számít az írói karrier, sem a könyvesbolt a tengerparton és semmi más, csak az, hogy biztonságban legyen és végre ne fenyegesse senki. Szürke és eseménytelen életre vágyik, egyedül. Nem tudná újra elviselni a veszteség fájdalmát, így Budapesten rendezkedik be, ahol senki sem ismeri. Tervei azonban romba dőlnek, amikor a főnöke arra utasítja, hogy vegyen két repülőjegyet Bostonba, a könyvnapokra. Egyet neki és egyet magának…

Becca Vionliy
Deveno


Tartalom

Leila, az ország legveszélyesebb maffiavezérének a lánya abban a hitben nőtt fel, hogy az érzések veszélyesek és megbízhatatlanok. Olyan mélyre temette hát magában mindet, hogy elképzelhetetlen számára az, hogy valaki még felébresztheti őket benne.
Nathaniel az FBI ügynökeként nyomoz a maffiavezér után. A hajsza során, kockára téve a karrierjét és talán még az életét is, kezességet vállal a bíróságon a lányért, hogy az ő védőőrizetében lehessen a nyomozás ideje alatt.
A kényszerű együttlét alatt Nathaniel és Leila egyre többet tud meg egymásról, egymás múltjáról. A nyomozó véleménye napról napra változik, egyre inkább az a benyomása, hogy a könyörtelen szociopataként ismert lánynak talán mégse a valódi arcát látta korábban. És egyre jobban nyomasztja az érzés, hogy miközben az lenne a feladata, hogy börtönbe küldje a maffiavezért, kezd beleszeretni egy bűnözőbe.

Zsidó Emese Tíma
Homo Fortis


Tartalom

A tizennyolc éves Homo Fortis a Homo sapiens sapienst követő következő emberi faj első egyede. Mindennapjait egy különös laborban, kísérleti alanyként tölti, miközben a külvilág létezéséről még csak nem is tud. Nap mint nap vizsgálatokat végeznek rajta, és ő abban a hitben él, hogy ez teljesen normális dolog.
Az egyik ilyen kísérlet keretén belül egy idegen fiút vesz észre az övével szomszédos szobában. A falon keresztül elkezdenek beszélgetni, majd Ábel pár nap múlva kiszabadítja, megmutatja neki a kinti világot. Ekkor látja először a napot, az eget, a felhőket, és ekkor találkozik más emberekkel. A történtek hatására Homo Fortis szinte teljesen elveszíti a bizalmát a laborban, valamint a gondozójában, Emmában. Hogy milyen tapasztalatokat szerez a való világban és milyen titkokról hull le a lepel saját magával és útitársaival kapcsolatban, az csak az izgalmas, fordulatokban gazdag történet legvégén derül ki.

T. B. Byrant
A néma csillag dala


Tartalom

HÁBORÚ ​ÁRNYÉKA VETÜL A VILÁGRA.
A VILÁGRA, HOL AZ ELME VESZÉLYESEBB A KARDNÁL;
A VÍZ EGYET JELENT A HALÁLLAL;
ÉS AKI A VÁROSFALON TÚLRA LÉP,
AZ MAGA VÁLIK PRÉDÁVÁ.

A fűbőrűek az egyetlenek, akik még útját állhatnák a keletről gyűrűző fenyegetésnek, de sokak szerint már késő… Felmerülhet a kérdés: jobban tennék, ha feladnák? Ha porba dobnák a kristálykardot, hogy elejét vegyék a hasztalan vérontásnak? Noha a kivégzéstől megmenekített Kitert és kényszerű útitársait csak magukkal sodorták az események, meglehet, hogy ők jelentik a kiutat a kilátástalanságból. De célt érhet-e a csapat, miben ellenlábasok feszülnek egymásnak, ha egy halni vágyó mutatja az útjukat, a vérükre ácsingózó vadak sűrűjén át? Ők lennének az utolsók, kik az isteni hatalommal bíró uralkodó útjába állhatnak?

A néma csillag dala műfaji határokat feszegető alkotás, amely szándéka szerint tudományos alapokon nyugvó világépítés. Egy fantasy köntösbe bújtatott science fiction, amely az évmilliárdokkal ezelőtti marsi életről rántja le a leplet. Egy ismeretlen világról, zavarba ejtően ismerős problémákkal. A múltról, melyet örökké tartó, néma feledésbe temetett a bolygó halott, vörös homokja…


A könyveket itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése