2024. június 17., hétfő

Ősszel Budapestre látogat J. D. Barker, a Négy Majom-trilógia és a Dracul szerzője

Ősszel Budapestre látogat J. D. Barker, a Négy Majom-trilógia és a Dracul szerzője

Megvártunk a bejelentéssel az Ünnepi Könyvhét finisét, de most már elárulhatjuk, mi is az a projekt, mely már hónapok óta formálódik nálunk. Tavaly célul tűztük ki magunk elé, hogy szeretnénk minél több külföldi szerzőt meghívni Budapestre, és ezzel is kedveskedni az olvasóinknak. Tavaly John Scalzi díszvendégsége, és Nicholas Binge meghívása volt az első állomás, idén pedig egy újabb nagy névvel folytatjuk a sort.

A PestText-el együttműködve ugyanis a Budapest Nemzetközi Könyvfesztivál idején, szeptember végén a meghívásunkra a fővárosba látogat majd a modern krimi és thriller egyik nemzetközi hírű amerikai nagyágyúja, J. D. Barker. Az Agave Könyvek még 2018-ban hozta el Magyarországra az akkor még itthon az ismeretlenség ködébe vesző szerzőt, akit akkor már olyan világhírű sikerszerzők méltattak, mint Stephen King. Az akkor megjelent A negyedik majom című regény letarolta a magyar krimipiacot, és az év nem várt zajos sikerkönyvévé vált, így a már beharangozott folytatásokat tűkön ülve várta a közönség. Az ötödik áldozat, valamint A hatodik éjszaka című második és harmadik epizód pedig hamar a XXI. századi bűnügyi irodalom egyik legkiemelkedőbb sorozatává nőtte ki magát. 2024-re életműve legnagyobb része már elérhető idehaza, köztük a James Pattersonnal közösen írt művei is.

Barker szeptember 28-án lesz az Agave Könyvek és a PesText vendége, tervezünk vele egy pódiumbeszélgetést a Könyvfesztiválra magyarul megjelenő legújabb regénye apropóján, amit majd természetesen dedikálás követ. A szerzőt szeretnénk a sajtó képviselői számára is elérhetővé tenni, de mindezzel kapcsolatos pontosabb részletek majd valamikor a nyár második felében várhatóak csak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése